Εσείς ποιό είδος ξύλου ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ;

Οι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ξύλα για το τζάκι τους ανάμεσα σε διαφορετικά είδη ξύλου. Διατίθεται ξύλο βελανιδιάς (δρυς), ξύλο οξιάς, πουρνάρι, γαύρος και ελιά. Το κάθε ένα από αυτά τα είδη καίγεται με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα το ξύλο οξιάς χαρακτηρίζεται για το εύκολο άναμμα, την έντονη φλόγα κατα την καύση και την άμεση εκπομπή θερμότητας. Σε αντίθεση με την οξιά, το πουρνάρι ανάβει δύσκολα, έχει πολύ μεγάλη διάρκεια καύσης και υψηλή θερμική απόδοση. Γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά του κάθε είδους και ανάλογα με τις ανάγκες σας, σας προτείνουμε το κατάλληλο ξύλο.

Ξύλο βελανιδιάς (δρυς ή μεσές)

Ανήκει στην κατηγορία των σκληρών ξύλων. Έχει μεγάλη θερμιδική απόδοση. Δεν ανήκει στα «ευκολόκαυτα» ξύλα, έχει όμως μεγάλη διάρκεια καύσης και γι αυτό προτιμάται για συνεχή χρήση.

Καυσόξυλα Θεσσαλονίκη - Δρυς

Ξύλο οξιάς

Ανήκει στην κατηγορία των μαλακών ξύλων. Ανάβει εύκολα. Είναι ιδανικό ξύλο για τζάκι καθώς δίνει μεγάλη φλόγα χωρίς να προκαλεί προβλήματα καπνού που δημιουργούνται από τα κωνοφόρα δέντρα όπως π.χ. το πεύκο.

Καυσόξυλα Θεσσαλονίκη- Οξιά

Ξύλο πουρνάρι

Ανήκει στην κατηγορία των σκληρών ξύλων. Έχει τη μεγαλύτερη θερμιδική απόδοση. Χαρακτηρίζεται από αργή και συνεχή καύση χωρίς τη δημιουργία υψηλής φλόγας.

καυσόξυλα Θεσσαλονίκη - πουρνάρι

Ξύλο γαύρος

Ανήκει στην κατηγορία των σκληρών ξύλων. Έχει μεγάλη θερμιδική απόδοση. Χαρακτηρίζεται από αργή καύση αλλά σε αντίθεση με το πουρνάρι, είναι ξύλο που δημιουργεί και φλόγα.

Καυσόξυλα Θεσσαλονίκη-Γαύρος

Στα ενεργειακά τζάκια και τα μπόιλερ είναι σημαντικό να προμηθευτείτε τα ξύλα σας το καλοκαίρι, ώστε να έχουν ελάχιστο ποσοστό υγρασίας για μέγιστη απόδοση. Η βέλτιστη επιλογή είναι το ξύλο οξιάς, το οποίο δίνει φλόγα και ζεσταίνει πιο γρήγορα.

Καυσόξυλα Θεσσαλονίκη-Μεσέδες
Καυσόξυλα θεσσαλονίκη-οξιές
Καυσόξυλα Θεσσαλονίκη-πουρνάρι
Καυσόξυλα Θεσσαλονίκη-Γαύρος

Ξύλο ελιάς

Ανήκει στην κατηγορία των σκληρών ξύλων. Έχει μεγάλη διάρκεια καύσης και προτιμάται για συνεχή χρήση. Η καύση του λαδιού που περιέχεται στο ξύλο της ελιάς δημιουργεί μεγάλη φλόγα. Αρνητικό αυτής της καύσης είναι ο καπνός που προκαλεί προβλήματα στην καμινάδα.